Gość Magda Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Miałam robioną morfologię krwi, z której wynika iż mam zaniżone badanie PCT , tzn.0,165 , a norma wynosi od 0,200.Co może oznaczać ten wynik? (pozostałe badania z morfologii są prawidłowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Czy chodzi Pani o oznaczenie poziomu prokalcytoniny (PCT)? Najczęściej takiego skrótu używa się w laboratoriach medycznych. Z jakiego powodu było zalecone to badanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 To badanie wykonane zostało na Izbie Przyjęć podczas udzielenia nocnej pomocy, z powodu silnych bóli w okolicy żeber , a także klatki piersiowej., które powodowały duszności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beata Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 witam mialam robione badanie prokalcytoniny w celu sprawdzenia funkcjonowania wątroby i wynik jest poniżej normy tzn. 0,155 co to oznacza? nadmieniam, że badanie (RBC) jest rownież poniżej normy. proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elzbieta Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 wynik PCT 0,21% co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryszard Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Mówił dziad do obrazu ... Pytanie było konkretne , co oznacza zaniżone i zawyżone PCT w badanej krwi. Takie pytanie zadają na wielu forach i nasi *dzielni * medycy nie są w stanie udzielić odpowiedzi poza lakoniczną informacją , że jest to procentowy udział płytek we krwi .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Witam. A ja mam 0,17 (czyli poniżej normy) i też chciałbym wiedzieć co to oznacza. Może ktoś wie i odpowie? Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi