Gość basia Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 *nie odrosło po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość basia Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 nikt nic nie pomoże??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość basia Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Witam jesteśmy po usunięciu torbieli środkowej szyi z trzonem kości gnykowej ( to pierwsza i mam nadzieje ostatnia operacja syna) operacja odbyła się w Katowicach na Ligocie u dr. Mariusza Cofały specjalizuje się w usuwaniu własnie torbieli szyjnych zabieg byl przeprowadzony w środe a w piątek wrócilismy do domu ,syna nic a nic nie bolało lekarz wesoły z fajnym podejsciem do syna (uwielbia piłke tak jak syn więc mieli wspólny temat) dziecko chętnie zostało i niechętnie opuszczało szpital tak fajny personel na Laryngologi *) polecam wszystkim z czystym sumieniem tego lekarza i ten szpital .pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Candra Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witam! Pani Basiu jak dlugo czekaliscie na operacje? moja corka tez ma miec operacje w katowicach u tego samego lekarza. Mamy termin na 11 marca. Czy synkowi tez wyplywal bialy lepki plyn z tej torbieli? U mojej corki wyplywa - robimy opatrunki i mamy masc z antybiotykiem. Zastanawiam sie jak dlugo mozemy smarowac to ta mascia, czy po dluzszym czasie nie zaszkodzi bo do marca jeszcze troche daleko :( ile razy po operacji jedzie sie na kontrole? pozdrawiam goraco i zycze zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość basia Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Witam najpierw umówilimy sie do lekarza na prywatną wizyte a zabieg był za dwa miesiace... co do płynu tak wylewał się i to w dużych ilościach, nam powiedziano ze to sie niczym nie smaruje, więc też tak zrobilismy wylało sie zaschło i jak znów zaropiało to znó sie wylało i tak wkółko.... my już jesteśmy sporo po operacji na kontroli byliśmy tylko raz bo było wszystko w porządku zdjeli szwy w sumie tylko 2 tygodnie od zabiegu syn nie chodził do szkoły . teraz niema śladu po guli została tylko blizna od cięcia która jest tak naprawde mało widoczna bo jest pod brodą . Pan Cofała to cudowny człowiek z chęcią chce pomóc przede wszystkim wszystko tłumaczy tak jak ma być . pozdrawiam i zdrówka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolina Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Ja też mam torbiel szyjną tyle ze w prawym górnym rogu szyi . Jest ogromna i ma 10cm na 5 cm . Bardzo mnie to boli , byłam w szpitalu w Międzylesiu pod Warszawą i powiedzieli że nie są w stanie podjąć sie tak powarznej operacji zwłaszcza w tak młodym wieku bo mam 13 lat . Co mam robić ? Prosze poradzicie mi coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Karolino w Warszawie w szpitalu na ul. Szaserow przyjmuje dr Marcin Jadczak, jest doskonałym specjalistą jeśli jeszcze nie uporałaś się z problemem to polecam, ja właśnie jestem po usunięciu torbieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M. Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Mam 22 lata. Jestem tydzień po zabiegu usunięcia torbieli środkowej szyi. Pierwszą operację miałam w 97 roku. Jak się niedawno okazało, zabieg został przeprowadzony bez usunięcia kości gnykowej (wg lekarzy to był powód przez który torbiel odrosła). Ostatnią operację miałam na ul. Szaserów w Warszawie na oddziale otolaryngologicznym. Wszystko obyło się bez większych komplikacji mimo, że zabieg trwał dosyć długo (ponad 3 godziny - usunięcie torbieli i całej, niepotrzebnej reszty). pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alicja Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Witam! Mój wnuk /4,5roku/ ma torbiel podbródkową /lekarz mówi że to środkowa szyjna/. Proszę o poradę i informację czy w Polsce jest ośrodek, który specjalizuje się w tego typu zabiegach. Bardzo proszę o kontakt do dobrego chirurga otolaryngologa. Mój mail alicja.lakomska@o2.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 27 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 Wczoraj zostałam wypisana ze szpitala po operacji usunięcia torbieli środkowej szyi. Operacja trwała 2 godziny, torbiel została usunięta razem z częścią kości gnykowej. Dostawałam silne leki przeciwbólowe+antybiotyk, jednak po dwóch dobach zrezygnowałam prawie całkowicie z przeciwbólowych. Sączek usunięto mi po 4 dobach, rana goi się ładnie, za 3 dni zdjecie szwów. Szyja nadal jest odrobinę obolała i czuje się lekki dyskomfort przy przełykaniu czy ziewaniu, jednak czuje sie naprawde dobrze i jeśli ktoś wacha się ze względu na to, że bedzie bolało etc. to mogę uspokoić, że naprawdę nie jest tak źle *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janusz z podkarpacia Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 wszystkim chorym zycze zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Witam moja córka urodziła się z torbielą środkową szyi ma obecnie5,5roku i 3operacje za sobą. Niedawno robiliśmy usg i znowu odrosła, dodam ze na szczęcie nigby nie było stanu zapalnego ale jestem załamana ile razy jeszcze moja córka musi być operowana aby się pozbyć tego paskudztwa.Za kadym razem odrasta i ma podobna wielkość pomóżcie może jakies namiary na dobrego specjaliste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pola Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Witam czy ktoś miał zabieg w Krakowie na Kopernika? Bardzo proszę o opinię. Mam termin na styczeń, torbiel 2,2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anonimek Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego W dniu 30.11.2012 o 18:50, Gość basia napisał(a): Witam jesteśmy po usunięciu torbieli środkowej szyi z trzonem kości gnykowej ( to pierwsza i mam nadzieje ostatnia operacja syna) operacja odbyła się w Katowicach na Ligocie u dr. Mariusza Cofały specjalizuje się w usuwaniu własnie torbieli szyjnych zabieg byl przeprowadzony w środe a w piątek wrócilismy do domu ,syna nic a nic nie bolało lekarz wesoły z fajnym podejsciem do syna (uwielbia piłke tak jak syn więc mieli wspólny temat) dziecko chętnie zostało i niechętnie opuszczało szpital tak fajny personel na Laryngologi *) polecam wszystkim z czystym sumieniem tego lekarza i ten szpital .pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anonimek Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Witam mam 17 lat i usuniętą ponad tydzień temu torbiel środkową szyi w fragmentem kości gnykowej. Został mi wyciągnięty zbyt szybko dren i teraz z rany ciągle się sączy a jak wkońcu się ona zasklepi szyja bardzo mocno mi puchnie. Jutro jadę na kontrolę i powinnam mieć zdejmowane szwy, chociaż aktualnie przez to ze ciagle się z niej sączy nie liczę na to. Pomimo to ciesze się, że to już za mną bo z torbielą tą zmagam się od 13 roku życia. Miliony przeróżnych badań i pomimo to trzeba było usunąć, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi