Gość Hanna40l Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Witam! Ok 1,5 roku temu zauważyłam, że z prawej piersi podczas przycisnięcia sutka, wycieka z niego ciemnoszary, brynatny płyn.Poszłam do lekarza ginekologa, stamtąd na USG a nastepnie od chirurga onkologa.Nie stweirdził niczego nipokojącego.Kazał robić mi badanie USG co pół roku i niczym sie nie przejmować. Nic od tego czasu sie nie zmieniło.wynik ostatniego badania brzmi:sutki z przewagą tkanki tłuszczowej. W k.g.z.w(godz.1.20)odcinkowo na dł.7,1 mmposzerzony przewód mleczny do 3,4 mm-o gładkich zarysach.Gruczołów litych i torbieli nie znaleziono.Skóra bz.Węzły chłonne bz. Czy nadal nie powinnam sie martwić, mimo, iż wycieki są nadal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Przyczną może być nadkażenie bakteryjne. Można jeszcze wykonać posiew takiej wydzieliny i zbadać ją w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość A. Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 A co z prolaktyną? Możliwe, żeby taki problem pochodził od przysadki lub t.p.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jeśli poziomu prolaktyny również nie zbadano to warto takie badanie jednak wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hanna40l. Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi.Co do prolaktyny, jej poziom wynosił u mnie (wprawdzie te półtora roku temu, kiedy zauważyła zmiany)16,37 ng/ml Co Pańskiej odpowiedzi o wykonanie posiewu, kto powinien dac mi na nie skierowanie? Dokąd mam teraz sie udać? Z gory dziekuję za dotychczasowe rady i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Na takie badanie czyli posiew może dać skierowanie lekarz rodzinny, ginekolog czy też chirurg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi