Gość Majka Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam Proszę o pomoc bo problem zatruwa mi życie. Bardzo ogólnie chodzi o hemoroidy ale nie tylko.Hemoroidy i zaparcia to zawsze był mój problem ale jakos sobie radziłam. W lipcu urodziłam dziecko i od tego czasu nie nie mogę się ich pozbyć. Udało mi się zwlaczyć zaparcia.Do niedawna karmiłam więc miałam ograniczone możliwości leczenia. W tej chwili udało mi sie nad hemoroidami zapanować na tyle że raczej nie krwawią i są małe. Ale bardzo martwi mnie jedna rzecz. Ostatnio przy zakładaniu czopka wyczułam w środku coś jakby chropowatego,nie boli,może delikatnie piecze przy dotyku.Czy może byż to związane z hemoroidami czy to objaw nowotworu? Dodam że we wrzesniu miałam robioną rektoskopię,w listopadzie mofrologię i OB a w grudniu USG jamy brzusznej oraz badanie na krew utajoną (powiedziano mi że jedna próbka kału wystarczy teraz do badania, nie trzy). Wszystkie wyniki były dobre.Od czasu do czasu odczuwam pobolewania w lewej lub prawej dolnej częsci brzucha, jakby kolkowe. A może ot efekt naciągnięcia od noszenia dziecka? Raz ból minął po pójściu na aerobik.Czy powinnam się martwić, zgłosic do lekarza? Bardzo martwi mnie to co wyczułam w środku odbytu.Czy badanie na krew utajoną wykrywa zarówno choroby jelita grubego jak i odbytu, np. polipy? A może już problem dla psychologa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Czy może być to związane z hemoroidami czy to objaw nowotworu? - trudno mi ocenić bez badania co to może być, najlepiej w tej sprawie udać się na kontrolę do chirurga (proktologa), wątpię, że to jakiś nowotwór skoro wszystkie badania (bardzo niedawno) wyszły w porządku, raczej to jest związane z hemoroidami A może ot efekt naciągnięcia od noszenia dziecka? - być może to przeciążenie kręgosłupa Czy powinnam się martwić, zgłosic do lekarza? - najlepiej w tej sprawie udać się na kontrolę do chirurga (proktologa) Czy badanie na krew utajoną wykrywa zarówno choroby jelita grubego jak i odbytu, np. polipy? - tak, ale to badanie jest bardzo mało precyzyjne A może już problem dla psychologa? - najpierw trzeba wykluczyć patologię w zakresie organicznym, aby móc szukać problemów w psychice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi