Gość roksi Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam panie doktorze ! Na usg jamy brzusznej stwierdzono że mam piasek w nerkach . Proszę o odpowiedź - czy możliwe są wtedy bóle w dole kręgosłupa , - co robić z piaskiem w nerkach . Lekarz prowadzący uważa że większość ludzi ma piasek i to nic groźnego ,nie jestem hipochondryczką i nie chcę faszerować się środkami przeciwbólowymi --ból jest czasami okropny .Piję dużo wody niegazowanej . Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję . Życzę miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 - czy możliwe są wtedy bóle w dole kręgosłupa? tak, czasami takie bóle mogą występować - co robić z piaskiem w nerkach? odpowiednie nawodnienie, cały czas dobre, środki rozkurczowe w przypadku kolek nerkowych powinny pomóc w przypadku drobnych złógów (piasku) w nerkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ASIK Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Ludzie! czy ktos mogłby mi pomoc.Mam piasek w nerce.Bardzo mi dokucza.jestem na pogotowiu,średnio co dwa tygodnie żeby dostac zastrzyk .Biorę leki i wszystko na nic.Na pośladkach mam już zrosty.Nie wiem co robic.Czy jest jakaś metoda na DZIADOSTWO.Bardzo prosze o pompoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Na pewno należy w tej sprawie skonsultować się z urologiem. On powinien zająć się Pani leczeniem od początku do końca. Trzeba zastanowić się nad wykonaniem badania ogólnego moczu, być może z posiewem, USG układu moczowego. Dobrze by było, aby drobny kamyk jeśli zejdzie z moczem dać do analizy. O wszystkich badaniach i sposobie postępowania musi zadecydować urolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość farellka Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Witam, mam rowniez ten problem. Mam pic 2,5 l plynu dziennie i lykac teb.rowatinex, sa ziolowe, wiec raczej nie szkodza. Powoduje , ze czesciej oddajesz mocz a to z kolei ma wyplukac piasek z nerek. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pola Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Witam.Odczuwam podobne dolegliwości,zazwyczaj rano.Budzi mnie ból,musze isc za potrzeba,a jak oddam mocz to ból wcale nie znika.Nadal boli ok.3-4 godzin.Umiejscowiony jest po obu stronach ciała,częsciej po lewej,w okolicy pasa.Zrobiłam ogolne badanie moczu i nic nie wyszło,a mnie boli.Czy gdyby to był piasek,to w badaniu by cos wyszło?Czy musze zrobić usg,żeby sie przekonac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi