Gość sylciak Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Mój 7,5 letni syn przeszedł badanie USG jamy brzusznej w którym stwierdzono : przypępkowo po stronie prawej widoczne kilka typowych węzłów chłonnych krezkowych wielkości do 1,63 cm, jako wnioski : lymphadenopathia mesenterica. obecnie mam również wykonane dodatkowe badania krwi i powyżej normy jest płytkowość krwi 458 ( norma 130- 440 ), jak również% eozynocytów 7,2 % ( norma 0,0-7,0 ). proszę mi wyjaśnić co mogą oznaczać te badania bo od lekarza usłyszałam że mogą być wynikiem jakiejś infekcji i że muszę po jakimś czasie powtórzyć badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Takie wyniki tylko w niewielkim stopniu odbiegają od normy. Praktycznie takie wyniki nie mają znaczenia klinicznego (błąd laboratoryjny to 10% normy). Proszę cierpliwie poczekać i za jakiś czas zgodnie z zaleceniami lekarskim wykonać kontrolne badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi