Gość Aneta Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Jakieś 3 miesiące temu byłam u ginekologa, który stwierdził że mam grzybicę. Razem z narzeczonym przeprowadziliśmy 2-tygodniową kurację: ja stosowałam czopki dopochwowe Gynalgin oraz smarowałam się maścią Triderm, on smarował się maścią Clotrimazolum. Zaraz po leczeniu miałam ropnia gruczołu Bartoliniego. Niestety znów odczuwam swędzenie i pieczenie pochwy. Wyczytałam że jest prawie pewne, że po ropniu ma się grzybicę - to prawda? Pytanie - czy mój chirurg do którego idę w przyszłym tygodniu na kontrolę może mi zapisać leki przeciwgrzybiczne, czy może zrobić to tylko ginekolog? Czy jeśli nie jest to grzybica - używanie leków przeciwgrzybicznych jakoś mi zaszkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Wyczytałam że jest prawie pewne, że po ropniu ma się grzybicę - to prawda? - jeśli w czasie leczenia ropnia stosowało się antybiotyki duże jest prawdopodobieństwo, że grzybica nawróciła Pytanie - czy mój chirurg do którego idę w przyszłym tygodniu na kontrolę może mi zapisać leki przeciwgrzybiczne, czy może zrobić to tylko ginekolog? - tak może to zrobić chirurg, dobrze by było, żeby zastosować leczenie przeciwgrzybicze doustne u Pani i Pani partnera Czy jeśli nie jest to grzybica - używanie leków przeciwgrzybicznych jakoś mi zaszkodzi? - nie powinny w niczym zaszkodzić, jednak objawy powinny być dokładnie zdiagnozowane (kontrola u ginekologa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi