Gość pacjentka Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Panie doktorze, od paru dni odczuwam silny ból w okolicy odbytu, a także w miejscu od zakończenia narządów płciowych do odbytu. ból występuje naprzemiennie ze świądem, oraz pieczeniem a przy wypróżnianiu sporadycznie pojawia się krew. podczas mycie wyczułam w tamtych okolicach drobne zgrubienie, odczuwam także silny dyskomfort podczas, siedzenia oraz chodzenia.nie pierwszy raz mi to dokucza, dodam, że wcześniej objawy nie były aż tak silne i po krótkim czasie ustępowały samoistnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Prawdopodobnie ma Pani żylaki odbytu i to w chwili obecnej w stanie zapalnym. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem. Trzeba będzie wyleczyć stan zapalny żylaków, a może potem także leczyć je operacyjnie (w zależności od stopnia nasilenia zmian). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pacjentkaaaaaa Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 jestem w bardzo młodym wieku , bo mam zaledwie 16 lat. mam bardzo podobny objaw jak opisuje pacjentka wyżej. krawienie przy oddawaniu kału jest bolesne, występuje pieczenie. krew występuje razem z kałem a także można powiedzieć , że leci niemalże jak przy okresie. nie wiem co się dzieje. cykl tego krawienia występuje mniej więcej co jakiś czas. dokładnie nie potrafie określić co ile. być może odziedziczyłam to , ponieważ moja mama tez miała hemoroidy . nie wiem co mam z tym zrobic, a obawiam się wizyty u lekarza. przyznam,że zwlekam z tą wizytą już od dłuższego czasu. co robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Trzeba pójść do lekarza. Nie ma innego wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamil Opublikowano 10 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Ale do jakiego lekarza należy się zgłosić z takimi dolegliwościami? Do zwykłego lekarza rodzinnego, czy też do jakiegoś specjalisty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztof Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 zglos sie do proktologa jesli mieszkasz w okolicy rzeszowa polecam witwik*proktolog@proktolog.rzeszow.pl, super specjalista i robi wszystko bezbolesnie i nie ma mowy o operacjach zalatwia wszystko w ciagu 20 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 a jak facet ma problem to wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alicja Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Mam 21 lat i od miesiaca bralam żelazo kiedy odstawiłam to zaczely sie te problemy . Strasznie mnie piecze w okolicach odbytu nawet przy oddawaniu kału ból jest okropny . Wątpie żeby to były hemoroidy bo przy oddawaniu kalu nie zauważyłam krwi . Proszę o szybką odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beata Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Witam. Mam 21 lat i problemy z kregoslupem Odcinek L. Po kilku miesiacach postanowilam wykonac lekkie ćwiczenia robilam wymachy nóg do tyłu, potem przy lewej nodze jak robilam bardźo napial mi sie lewy pośladek i poczulam mocne napiecíe po lewej stronie odbytu. Ćwiczenia przerwalam i za jakas 1 Godzine poczulam ze boli kregosłup odcinek ledzwiowy,krzyzowy tak jakby guziczny ,caly lewy pośladek i okolica odbytu po lewej stronie. Bardzo prosze o odpowiedz poniewaz bardzo sie boje czy nic Sobie nie uszkodzilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób odbytu http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi