Gość Urszula Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Dzień dobry, mam jedno pytanie, czy 1kamień w woreczku żółciowym o wielkości 3,5 cm kwalifikuje się do usunięcia metodą laparoskopową? Czy konieczna jest operacja tradycyjna? Nie mam żadnych dolegliwości z tym zwiąaanych. Z góry dziękuję serdecznie za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Tak, taka kamica kwalifikuje się do leczenia operacyjnego także metodą laparoskopową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Danuta Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Dwa tygodnie temu usunięto mi laparoskopowo dwa duże kamienie, oba średnicy 3,5 cm (w klinice jednodniowej). Miałam tylko większy szew przy pępku, na 4 *węzełki*. Polecono mi, żeby przynajmniej przez dwa miesiące nie dźwigać, gdyż może to grozić przepukliną pępkową. Poza tym czuję się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi