Gość Ewa Z Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Wymacalam w nosie narośl. lekarz stwierdzi, że to brodawczak odwrócony. Czekam na wizyte u laryngologa w szpitalu. czeka mnie operacja. jak ona wygląda/ Czy długo się leży w szpitalu po zabiegu? czy ten brodawczak to coś groźnego, bo mam zalecenie tomografii nosa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Najlepiej co do szczegółów tego zabiegu dowiedzieć się od laryngologa, który Panią będzie operował. Najczęściej zabieg jest krótki, wycina się samego brodawczaka i tamponuje nos. Zabieg wykonywalny jest w znieczuleniu. W szpitalu leży się 1-2 dni. Brodawczak jest zmianą łagodną. Doszczętne jego usunięcie leczy całkowicie tą zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wioleta Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 mam kłopot własni e zisiaj wyczułam u dziecka w nosie przy wylocie na samym poczau cos twardego jak by kosc narastała czy narosl jakas niewiem co robic zatyka mudziurke dziwnie to wyglada prosze mi powiedziec co to morze byc synek ma 7 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Trudno określić bez badania co to może być. Może to tylko jakiś miejscowy stan zapalny gruczołu znajdującego się u ujścia przewodu nosowego. Proszę w tej sprawie bezpośrednio skonstatować się z lekarzem rodzinnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Witam ostatnio mialam problemy ze snem budzila mnie suchosc w nosie a kiedy probowalam to wysmarkac pojawiala sie krew dzis z ciekawosci zajzalam do tej dziurki troche sie przestarzylam bo od wewnetrznej strony zauwazylam narosl dosyc duza jest twarda mokra troche obkrwawiona jakby sie z niej saczylo co chwile mam suche skrzepy i mam problemy z oddychaniem przez ta dziurke.Nie wiem czy to jakis polip co z tym zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosia Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Brodawczak odwrócony w jamie nosa ,miałam dwa razy usuwany w odstępach 4 lat pojawił się po raz trzeci, mimo że jest usuwany lubi się odnawiać, mam nadzieję że do trzech razy sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgosia Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Proszę o informację co ile miała Pani kontrole endoskopowe? Mam ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OLA Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 My mamy ten sam problem. Proszę o odpowiedź jak często są kontrole? Czy to może zezłośliwieć? itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Mam w nosie beodawczyk w nosie przeszkadza mi w oddychanie i w spaniu czy jest możliwe samo leczenie ,jeśli tak to chciala bym wiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Henio Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Po usunięciu brodawczaka płaskonabłonkowego mam suchy nos byłem u laryngologa olejki nic nie działa co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
histoirka Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia W dniu 11.01.2014 o 02:13, Gość Gosia napisał(a): Brodawczak odwrócony w jamie nosa ,miałam dwa razy usuwany w odstępach 4 lat pojawił się po raz trzeci, mimo że jest usuwany lubi się odnawiać, mam nadzieję że do trzech razy sztuka. Właśnie czekam na diagnozę. Lekarz podejrzewa brodawczaka w nosie ale jeszcze nie ma 100 procent pewności .zmianę zauważyłam rok temu. Myślałam że to strup zadrapanie ale z czasem to noe znikało, nie przeszkadzało zupełnie i zapomniałam. Teraz od czasu do czasu zaczęło to swedziec. Zauważyłam że urósł, jest jakby na tej chrzastce zaraz przy wejściu no.nosa, jest raczej koloru białego, ma.nie równa lekko twardawą strukturę. Jestem przerażona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi