Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Czy nastolatka może mieć większe piersi?

Gość lalad12

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli teraz zadbasz o biust,nie będziesz deformować ani uciskać go źle dopasowanym biustonoszem (odradzam push up, polecam typu bardotka lub o miseczkach formowanych termicznie) to tym bardziej dasz sobie szanse na większy i jędrniejszy biust. oczywiście zawartość tkanki tłuszczowej jest zmienna a tkanka tłuszczowa piersi różni się od tej na brzuchu czy pośladkach, więc w ciągu całego twojego życia piersi będą sie zmieniać.to normalne zjawisko.

Gość BreastActives.pl

Oczywiscie możesz miec większy biust,tylko nie daj się nabrac na tych wszystkich oszustów z allegro i stosuj tylko sprawdzone kosmetyki do pielęgnacji lub powiększania biustu.

hej mam na imię magda i mam 14 lat i strasznie małe piersi:( mam chłopaka na którym naprawdę mi zależy ale boje się że mu się nie spodoba to że mam tak małę piersi..... prosze o rady jak mogę je powiększyć oczywiście w sposób naturalny??? pozdrawiam:)

Tak, piersi mogą rosnąć zaledwie do 14-15 roku życia, ale mogą być też w stadium silnego rozwoju nawet około 20 roku życia. Przede wszystkim, ułatw, a w pierwszej kolejności po prostu pozwól piersiom rosnąć. Bezwzględnie nie śpij w staniku! Co do staników, kup taki, który trzyma piersi, ale ich nie uciska. Trzeba też stosować kosmetyki, czyli kremy i różnego rodzaju substancje, ale nie drażniące, lecz kojące. Piersiom nie zaszkodzi też odrobina słońca, więc co jakiś czas zdejmuj stanik, jak się opalasz, zwłaszcza na plecach, żeby złapały promienie i się zarumieniły z lekka.

mam 16 lat , rozmiar stanika 65A .Z takimi małymi piersiami wstydzę się jechać ze znajomymi nawet nad jezioro. Czy te kremy do pielęgnacji piersi , które także powiększają piersi można dostać w każdej aptece ? bez recepty ? a może są jeszcze inne sposoby do powiększenia piersi ? proszę o szybką odpowiedź, chciałabym o nie zadbać..

też uważam , że nie ma się co na razie przejmować rozmiarem piersi ponieważ, jeszcze jesteś młoda i piersi śą w facie wzrostu i rozwoju, jednak jeśli będzie Ci to przeszkadzało to proponuję wybrać się do sprawdzonego specjalisty, który pomoże wybrać metodę na powiększenie piersi nie koniecznie od razu implanty, ja ostatnio byłam na konsultacjach u dr Osucha w warszawie i jestem bardzo zadowolona przede wszystkim dlatego , że bardzo mi doradził i rozwiał wszytskie moje wątpliwości

Ewa nie przejmuj się wielkością piersi, ja mam 32 lata i rozmiar 70 A. Najważniejsza jest Twoja osobowość. Zawsze możesz kupić sobie biustonosz z poduszeczkami, a jak będziesz pełnotetnia i nadal będziesz miała kompleksy z powodu małych piersi będziesz mogła powiększyć je sobie chirurgicznie. Pozdrawiam

mam 14 lat i bardzo małe piersi... wtydze sie tego, bo jest to między innymi powód dla którego nie podobam się nie którym chłopcą, ciągle się ze mnie naśmiewaja i jest mi przykro,nosze push-upy bo mi pomagają no ale już nie długo będzie mi to jeszcze bardziej przeszkadzać! POMOCY ? * CCC

Dagmaro i inne nastolatki-gdybys tak duzo nie myslala o chlopcach i swoich piersiach to w twoim tekscie nie byloby bledow.Mysl o szkole i o swojej przyszlosci a piersi same wyrosna.Mojej malzonce piersi urosly do znacznych rozmiarow po drugim dziecku w wieku 25 lat.Biorac ja za zone myslalem o innych walorach.W podobny sposob bedzie myslal Twoj powazny kandydat na meza . Powodzenia.