Gość Andrzej Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam Panie doktorze! mam 29 lat od paru lat cierpie na chorobe refluksowa. Ostatnio objawy nasilily sie , boli mnie w mostku i mam uczucie dziwnej guli w gardle. Jak bym mial tam gesta sline ktorej nie moge przełknac i jakbym mial sie zaraz udusic . Mam tez spadek apetytu od 3 dni. To miejsce gdzie jest ta gula to zaraz za gardlem jakis centymetr moze dwa za migdalami. Czy to objaw refluksu? a moze nerwicy ? i ten brak apetytu? Zawsze mialem wilczy apetyt, dodam ze nie trace na wadze , jestem osoba nerwowa i bardzo przewrazliwiona na tle swojego zdrowia, wszystko co mma jest w moim mniemaniu rakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Takie objawy mogą być spowodowane refluksem jak też i być objawem nerwicy. To samo tyczy się braku apetytu. Aby sprawdzić stan górnego odcinka przewodu pokarmowego trzeba by wykonać gastroskopię. O wszystkim musi zadecydować lekarz prowadzący. Jednak powodem rzeczywiście może być tylko nerwica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi