Gość Madzia Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Rok temu miałam silną kolkę nerkową prawa strona usunięto mi kamyk z pęcherza bo sama go nie urodziłam i ostatnio ból znowu się powtórzył i znowu prawa strona wysłano mnie na USG ale nic nie wyszło tylko w lewej nerce zług 4 mm ale ciągle boli mnie w prawej pachwinie ból nieraz promieniuje na plecy czy to ma coś wspólnego z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Być może bardzo mały złóg przeciska się przez moczowód lub już przecisnął się uszkadzając w niewielkim stopniu moczowód. Takie dolegliwości powinny powoli ustępować. Pić duże ilości płynów, zażywać środki rozkurczowe, a dolegliwości powinny z czasem ustąpić (można ewentualnie zrobić jeszcze badanie ogólne moczu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Halina Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Witam ! Proszę o interpretacje wyników badan krwi. Mam 44 lata . ALT - 79 KREATYNINA - 38,1 PRZESĄCZANIE KŁĘBUSZKOWE - 169,23 ml/min 1,7 OB - 25 MOCZNIK - 2,4 W MOCZU LICZNE MOCZANY. Reszta wyników badań w normie , dodam , że bardzo bolą mnie nerki , ale moja pani doktor twierdzi , że to nie nerki tylko kręgosłup , a ja przecież czuję , że nerki mi pękają z bólu , co to może być - bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Bardziej przydatne w tym wypadku byłoby USG jamy brzusznej z uwzględnieniem układu moczowego oraz RTG najlepiej odcinak lędźwiowo-krzyżowego kręgosłupa. Tylko w niewielkim stopniu jest zwiększone przesączanie kłębuszkowe (klirens kreatyniny), lecz raczej nie ma to znaczenia klinicznego i na pewno nie powoduje to dolegliwości bólowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi