Gość Ewcia Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Obiło mi sie o uszy ze w ktoryms z wyzej wymienionych stanow nie stosuje sie terapi antybotykowej. Ile w tym prawdy ? Wydaje mi sie ze tu chodzilo o ROPIEŃ , gdyz jest to zmiana ograniczona... a antybiotykimaja dzialanie ogolne .. prosze o odpowiedz. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 W każdym z powyżej przedstawionych schorzeń stosuje się antybiotykoterapię, ale oczywiście wszystko zależy od lekarza prowadzącego. Czasami w przypadku ropnia można zastosować zabiegowe leczenie przez nacięcie, setonowanie lub drenaż ropnia bez stosowania antybiotyków (ale to rzadki sposób leczenia, często nie do końca skuteczny). Antybiotyki stosowane miejscowo działają miejscowo, a nie ogólnie (np. maści, kremy, aerozole) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aszi Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Nie wiem czy wiecie, ale właśnie ROPOWICA PAZNOKCIA jest spowodowana wrastajacymi paznokciami. Niestety rowniez mnie to dopadlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi