Gość Paweł 24 lata Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Witam. Jakiś czas temu wyczułem z tyłu szyi po prawej stronie guzek. Nie bolał mnie, nie przeszkadzał więc zapomniałem o jego istnieniu. Dzisiaj mam na pewno dwa guzki, jeden około 1 cm na szyi u nasady czaszki, drugi mniejszy na potylicy. Nie jestem pewien trzeciego. Guzki dają się przesuwać, są dość twarde i same z siebie nie bolą, jednak kiedy ich dotykam odczuwam dziwny, bo nie jest to ból, stan. Uczucie jakbym uderzył się wczoraj, a dziś mnie boli. Czuję ten *ból* z tyłu głowy, na skroni i w oczodole (wszystko z prawej strony). Nietypowe objawy jakie u siebie zaobserwowałem, aczkolwiek nie wiem czy mają coś wspólnego z guzkami to: zmniejszone uczucie pragnienia, zdarzało się mi nic nie pić od rana do wieczora i nie odczuwać pragnienia, w wieczorem okropny ból głowy; jakiś czas temu czułem drętwienie warg, mam dużo gorsze wyniki morfologii, zmniejszona ilość czerwonych krwinek i hemoglobiny. Najbardziej boję się tego, że będę musiał iść do lekarza. Nie byłem u lekarza od 7-8 lat, nie licząc przeziębienia w 2003 r. Nie wiem do kogo mam pójść i kogo poprosić o pomoc, nie chcę pytać o radę rodziny, bo nie chciałbym ich niepokoić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Te objawy raczej nie mają nic wspólnego z opisywanymi przez Pana guzkami. Guzki te prawdopodobnie to kaszaki (typowa lokalizacja i charakter zmian) i wymagają usunięcia chirurgicznego. Zabieg taki można wykonać w poradni chirurgii ogólnej w warunkach ambulatoryjnych. Gdyby chirurg miał wątpliwości co to są za guzki wyśle materiał pooperacyjny do badania histopatologicznego. Jednak niepokojące są Pana dolegliwości ogólne i nietypowy ból głowy. Z tym problemem jak najszybciej trzeba skonsultować się z neurologiem. Nie ma co się bać wizyty u lekarza, ponieważ objawy są poważne, sugerujące patologię w zakresie mózgowia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Zobacz choroby człowieka zdjęcia http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi