Gość Mimi85 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Witam, od jakiegoś wyczuwam w piersi guzek, byłam u onkologa, badanie USG, nic nie wykazalo chociaż guzek jest zdecydowanie widoczny, lekarz wykonujący badanie stwierdził ze napewno nie jest to torbiel, zalecił badanie kontrolne za 2 m-ce, w ten sam dzień zostala wykonana biopsja cienkoigiełkowa. Wynik badania:*erytrocyty, białka. Wskazane powtórzenie badania*. Onkogog w sumie kazal mi przyjsc za 4 m-ce do kontroli. Czy czekać tak długo? Czy jeśli jedt to włukniakogruczolak, to jak moge sie starać o jego usunięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Czy czekać tak długo? - nic niepokojącego nie wykryto dlatego mozna spokojnie udać się na kontrolę według zaleceń onkologa Czy jeśli jedt to włukniakogruczolak, to jak moge sie starać o jego usunięcie? - o tym czy zmianę trzeba usuwać musi zadecydować onkolog, raczej jeśli byłby to włókniakogruczolak rozpoznany byłby w czasie USG i biopsji, być może to jakiś przerost zrazika gruczołu sutkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mimi85 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 czekałam , guzek w piersi powiększył się około 2-3krotnie, do tego swędzi i czasami pobolewa, mam kontrolne usg za około 5 m-cy czy mam się udać wcześniej do specjalisty , czy spokojnie czekać? (mam 24 lata) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi