Gość Urszula Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Witam Doktorze.Mam pytanie dotyczące lekkiego krwawienia z odbytu.Otoz 4 tyg temu urodzilam coreczke i w czasie ciazy nie zauwazylam zadnych niepokojacych mnie zmian w okolicy odbytu,natomiast teraz mam bardzo skape krwawienie i lekkie pieczenie w odbycie. Pieczenie rowniez odczuwam wtedy,kiedy oddaje stolec. Doktorrze czy to mogą byc te straszne hemoroidy,czy raczej sa to normalne zmiany poporodowe? Czy wobec tego mam sie zglosic do ginekologa,czy istnieje mozliwosc wyleczenia tego poprzez domowe sposoby? Dziekuje bardzo za odpowiedz,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Najlepiej z tym problemem zgłoś się do chirurga. To prawdopodobnie żylaki odbytu (hemoroidy), które krwawią. Często pojawiają się u kobiet jako następstwo przebytej ciąży. Jeśli krwawią nie lecz ich sama tylko zgłoś się jak najszybciej do chirurga, wymaga to intensywnego leczenia farmakologicznego, a może i poszerzenia diagnostyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 witam mam taki problem w ten weekend trochę przy-szalałem piłem dużo wódki a na następny dzień po, wydaleniu stolca czułem pieczenie i okazało się że po przyłożeniu papieru do odbytu widać bardzo małe kropelki krwi w stolcu krwi nie ma . dzień wcześniej czułem się znakomicie!! mam 18lat *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 To prawdopodobnie efekt podrażnienia żylaków odbytu (takie podrażnienie może wystąpić z powodu spożycia alkoholu). Żylaki wtedy mogą pękać i podkrwawiać. Radzę w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem. On po badaniu wyjaśni Panu całą sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewelina Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam.od jakiegoś czasu mam plamienia krwi z odbytu gdy oddaje stoleć mam odczuwam takźe pieczenie i ból ostatnio wyczułam mały gózek czy to coś poważnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ola Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi