Gość kimi Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Czy migdały podniebne da sie wyczuć na szyji ? pytam poniewaz od kiedy moj dr stwierdzil zapalenie migdałow podneb. zauwazylam tez gulki po obu stonach szyji . z prawej jest wiekszy ... tuz pod zuchwa.... prosze mi powiedziec ile trwa zabieg wyciecia migdalkow , czy daje sie narkoze miejscowa czy tez caklowita ?? mecze sie z tymi migdalami przez cale larta , chyba sie zdecyduhe na ich wyciecie . wystarczy lekko zimna pogoda a tu bahh i juz sa powiekszone , lecz nie mam problemow z polykaniem , temperatury kaszlu itp. poprostu powiekszaja sie sobie o tak ... oraz czy migdalki daja sie poruszac ? nie za bardzo lecz troche tak , da je sie wyczuc palcem , czy to prawda ?? pszepraszam za tyle pytan ... oraz proszed mi powiedziec tez , czy mogdaly mozna smarowac mascia ogrzewajaca , oraz je ogrzewac ? dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Powiększone guzki to węzły chłonne zmienione odczynowo. Zabieg wykonywany jest w znieczuleniu ogólnym. Zabieg trwa około 1-2 godzin. Migdałki można wyczuć palcem badając jamę ustną. Maść rozgrzewająca nie przyniesie oczekiwanych rezultatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kimi Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 ile trwa taki stan zapalny tych wezłow chlonnych ? w poniedzialek o 10 wieczorem wziełam pierwsza tabletke antybiotyku . lecz naprawde ten wezeł chlonny jest duzy , do jakich rozmiarów moga urosnac takie wezły ? czy jest to grozne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ile trwa taki stan zapalny tych wezłow chlonnych ? - z reguły 1-2 tygodni lecz naprawde ten wezeł chlonny jest duzy , do jakich rozmiarów moga urosnac takie wezły ? - nawet do kilku centymetrów czy jest to grozne ? - to normalny odczyn na proces zapalny, normalna sytuacja kliniczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medycyna Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 lepiej wytnij migdalki to nie boli mialem sam wycinane w wieku 9lat usypiaja nic a nic nie czuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi