Gość Mariusz Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Witam, mam 33 lata i poważny problem. Od około 6-ciu miesięcy mam kłopoty z wypróżnianiem się. Stolce są cienkie ze śluzem. Potem przez cały czas czuję mocne gniecenie w okolicy odbytu jakbym się nie wypróżnił do końca. W listopadzie zrobiłem badania i wyszła krew utajona w kale(+++). Następnie lekarz rodzinny wysłał mnie na kolonoskopie (w badaniu *per rectum* wyczuwalne twarde twory- w inwersji jako guzki krwawnicowe i zgrubienia pożylakowe) Światło jelita grubego prawidłowe.Ze względu na dużą sprężystość, pobrano wycinki hist.-pat. Rozpoznanie kliniczne to FOCI GLANDULARES SUSPECTI. Bardzo proszę o odpowiedż czy jest to coś poważnego i gdzie powinienem kierować się dalej. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 To nic groźnego. Wynik histopatologiczny sugeruje ogniska gruczołowe (typowe dla tej okolicy). Radzę jeszcze z tym problemem udać się do proktologa. Z uwagi na zaawansowanie guzków krwawnicowych może zalecić leczenie operacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam ponownie i dziękuję za odpowiedż, ale pojawił się kolejny problem. Mianowicie dziś odebrałem wyniki kolejnych badań CEA gdzie norma jest 5,0 a w moim przypadku jest 6,34. O czym to może świadczyć. Z góry dziękuję za odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Norma jest w niewielkim stopniu przekroczona i raczej nieistotna klinicznie (palenie tytoniu i stan zapalny przewlekły mogą mieć wpływ na to badanie). Proszę jednak skosnultować ten wynik jeszcze z lekarzem prowadzącym. patrz także: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi