Gość Krzysztof Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Witam Panie doktorze, mój problem dotyczy powiększającego się włókniaka jąder. Mniej więcej trzy lata temu odkryłem dziwną kulkę w worku mosznowym o średnicy ok. 5mm. Poszedłem do urologa i ten stwierdził włókniak. Nie zastosowano w moim wypadku żadnego leczenia. Lekarz stwierdził, że na razie nie ma się czym przejmować. Po tych trzech latach włókniak urósł do rozmiarów 3 cm, a więc kształtem i wielkością przypomina trzecie jądro. Z jednej strony w dodatku boli, ale tylko przy dotyku. Niepokoi mnie również fakt, iż podczas stosunku worek mosznowy praktycznie znika. Wygląda to tak jakby cała zawartość moszny wraz z nią *wchodziła* do brzucha. Czy jest to normalne? Co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Należy rozważyć usunięcie włókniaka. Ponadto sprowadzenie jąder do moszny na stałe. Oczywiście o podjętym leczeniu powinien zadecydować urolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi