Gość Ola z Łodzi Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Kilka miesięcy temu w ciągu dnia poczułam ostry ból brzucha w okolicy pępka. Ból był na tyle silny, że zgięłam się wpół, jednak bardzo krótki. Po tym zdarzeniu, wieczorem, przy oddawaniu kału, pojawiła się krew. Nie było jej wiele, dlatego nie przejęłam się tym zbytnio. Jednakże, miesiąc temu miała miejsce identyczna sytuacja! Znowu poczułam ten sam ból w tej samej okolicy, a potem pojawiła się krew. Dzisiaj stało się znowu to samo. Nie wiem, co mam o tym myślec. Mam 15 lat i jeszcze nie miesiączkuję. Czy to może mieć coś wspólnego z pierwszym okresem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 W tym wieku powinnaś już miesiączkować. Na pewno musisz porozmawiać o tym z mamą lub siostrą. Twoje dolegliwości również wymagają dalszej diagnostyki. W zależności od tego jaka to była krew (świeża czy koloru czarnego) można pomóc w różnicowaniu odcinka przewodu pokarmowego, na którym mogło dojść do krwawienia. Być może to nieswoiste zapalenie jelit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ola z Łodzi Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Krew była jasnoczerwona, na pewno świeża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Być może to normalne krwawienie miesiączkowe. Radzę poinformować rodziców o tym fakcie i udać się na badanie do ginekologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi