Gość Kasia z Zabrza Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Moje pytanie brzmi czy mozna wyczuć kamienie?przez skóre z prawej strony pasa bardziej początek nerki,wyczułam siedząc na pufie troche wykręcona do telefizora małe zgrubienie jakby kamyk był bardzo blisko skóry taki na 10mm,jak go dotknelam to troche bolało ale jak na niego lekko nacisłam to ból ojjjjjjjj bardzo mocny,czy to moze byc kamien????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 To nie możliwe żeby wyczuć kamień w nerce i to na głębokości 1cm. Kamienie objawiają się bólem i trzeba w tym kierunku zrobić usg nerek. To może być jakaś zmiana podskórna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia z Zabrza Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 acha to dobrze wiedzieć dziekuje bardzo za odpowiedz,ja mam we wtorek USG jamy brzusznej i nerek a potem kazali mi iśc na gastroskopie,wczoraj rano musiałam wezwac pogotowie bo ból mnie obudził.Myślałam ze mnie rozerwie cały brzuch mnie bolał promieniował ten ból nawet na plecy do okoła,a żołądek to sie czułam jakby mi go ktoś gniótł z całej siły i uczucie połknietego balona,lekarz mi podał zastrzyk ketonal 100 i coś na P ale nie umiem rozczytać,po tym drugim czułam sie lekko rozluźniona przestało boleć i poszłam spac.Teraz mi w poradni przepisali Tribux i Controloc 40 bo twierdzą ze to moze wrzody ,ale wątpie w to bo boli mnie prawa nerka i od miesiąca pobolewa mnie codziennie na wysokości pępka prawa strona brzucha ,juz wymyslali mi takie choroby jak wyrostek nadwrażliwe jelito ,teraz te wrzody to i kamienie ,ach szkoda gadac tylko cudują ze mną.Do tych bóli dochodzi żołądek ,gazy i wzdęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 19 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 mam takie pytanie,boli Panią z prawej albo lewej strony i bol promieniuje na plecy??moja mama ma kamień na nerce ktory wedruje.. dostala ostatnio takie wlasnie bole jak w Pani przypadku...no i zastanawia sie czy to czasem ten kamien nie odezwal,a ma Pani bole przy oddawaniu moczu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sara szczecin Opublikowano 27 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Witam Kasiu..ja dwa lata temu też wzywałam pogotowie w nocy, mialam tak silny ból brzucha, który promieniował na placy, ze nie mogłam sie wyprostować,leżałam skulona...na pogotowiu też mi dali ketonal, kroplówkę...stwierdzono, ze to piasek w nerkach...bralam jakieś leki drobne na to....mineły dwa lata i z kolei mój brzuch robił sie nadęty, ogólnie wzdęcia,gazy i ponowny atak bólu(razem 2 ataki)...zrobilam usg jamy brzusznej i okazało sie że mam polipy , bądż kamienie w woreczku zołciowym a z nerkami ok...czyli woreczek do usuniecia żółciowy...lekarz stwierdził ze te bóle nie musza byc zwiazane jednak z woreczkiem zółciowym, z nerkami nic nie mam..zobaczymy...też szukam przyczyny..mam nadzieje jednak ze moja operacja mi pomoże ... ahhh biedulki jesteśmy:))) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda z Chicago Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 czesc! ja mialam ataki woreczka zolciowego. bolalo mnie jakby zoladek tutaj w dolku. i pomieniowalo na prawa nerke. bol okropny...mi sie wydawalo ze to bol zoladka....brzuch robil mi sie jak balon...i na poczatku dostawalam ataki bolu brzucha a potem przechodzilo samo...lekarz powiedzial ze sam woreczek zolciowy nigdy nie boli ze zawsze promieniuje na inne organy....okazalo sie ze mam kamienie na woreczku i piasek. usuneli mi caly woreczek podczas laparaskopii gdyz okazalo sie moj woreczek wogole nie funkcjonowal. teraz musze uwazac na jedzenie ale jem wszystko ale w malych ilosciach. to bylo poltora roku temu i mialam spokoj. od niedawna czuje od czasu do czasu bol w prawej nerce...i az sie boje isc do lekarza z tym. narazie sie lecze sama tabletkami przeciwkobolowymi jak mnie zlapie...ostatnio mam tez brzuch jakby napuchniety....i czesto oddaje mocz w nocy.... pozdrawiam trzymajcie sie zdrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jennifer NY Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 od dwoch dni mam bole z lewej i prawej strony (nerki?) promieniuje na dolna partie plecow, nie mam problemow z oddawaniem moczu, czy to bol kregoslupa, czy to cos z nerkami? Staram sie jakos usmiezyc bol cieplymi kompresami, szczegolnie bol nasila sie kiedy chodze, kiedy siedze zanika, ale powraca kiedy np. podnosze sie z krzesla. Te oznaki wskazuja na problem z kregoslupem (nosze buty na obcasach), ale parzacy bol i cieple plecy to moze jednak cos z nerkami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Od kilku tyg pobolewa mnie brzuch w okolicach jajników , mam bóle przy oddawaniu moczu oraz boli mnie prawa nerka , jest mi również nie dobrze. w przyszlym tyg idę do lekarza na dokładniejsze zbadanie . ale prawdopodobnie , jak wykazało usg mam kamień w nerce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slawek Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Mam bole brzucha z prawej strony promieniujace az po pache, ale jak czytam wasze komantarze to mnie az ciarki przechodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krysia Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Ja od miesiaca mam bole z prawej strony brzucha.Najpierw bol byl umiejscowiony pod prawym zebrem,teraz jest nizej i promieniuje do prawej nerki.Na razie jest to bol do wytrzymania, nie wiem co bedzie pozniej.Zrobilam badania i wyniki sa ok. Lekarz rodzinny powiedzial, ze to sa bole od kregoslupa.Oblepilam sie capsiplastami,owszem rwalo, ale bol przeszywajacy nie przestal. poszlam prywatnie do lekarza na USG brzucha. Kamieni na worezku nie stwierdzil,powiedzial, ze sa to bole jelitowe i kazal zrobic kolonoskopie (termin na wrzesien).Wczoraj lezalam w goracej wodzie chyba z godzine, zjadlam lekka kolacje i przespalam bez bolu i kluc.Chce zaznaczyc ,iz brzuch przedtem tez mialam wzdety i siusialam w nocy kilkakrotnie. Dzisiaj tez odczuwam bole na przestrzal, i dalej nie wiem co mi jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Enia Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Witam,chciałam zapytać czy ktoś może zna jakieś niekonwencjonalne sposobyna pozbycie się kamieni w nerce ?boje się strasznie szpitali i nie chciała bym leżeć w nim,proszę o porade,z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Frida Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam. Od kilku lat mam problemy ze wzdęciami brzucha, którym towarzyszą uporczywe gazy oraz silne bóle pod lewym żebrem lub żołądka. Dzisiaj na usg wykryto mi w lewej nerce kamień. Czy to możliwe, że problemy z zaparciami, objawy podobne do zespołu jelita drażliwego były spowodowane kamieniem w nerce? Robiłam gastroskopię, badania krwi, badanie proktologiczne i za każdym razem nic nie wskazywało na chorobę jelit ani żołądka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysio 25 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 cześć bolą kłują mnie nerki przy silnym zaczerpnięciu oddechu nie zawsze ale pare razy do roku mi sie zdarzyło czy to coś poważnego prosze o odpowied. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi