Gość Agnieszka Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Od kilku miesięcy dokucza mi silny skurczowy ból brzucha w okolicy pępka i wyżej i wymioty trwające ok.5-9 godz.Po tym okresie ból jest dużo mniejszy.Nie pomagają leki rozkurczowe. Biorę Scopolan ,Renazol ,Duspatalin retard. 3-4 dni po wymiotach biegunki w międzyczasie zaparcia. Dolegliwości pojawiają się czasem co 5 tygodni czasem dwa razy w tygodniu.Usg nic nie wykazało. Czekam na kolonoskopie. Trzy lata temu wykryto u mnie raka szyjki macicy 1b miałam radioterapię i operację.Mam 35 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Być może to właśnie następstwo radioterapii. Doszło u Pani do odczynu zrostowego w jelitach po napromienieniu. W chwili obecnej z tego powodu mogą być problemy w pracy jelit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Wynik kolonoskopi:Endoskop wprowadzono do dna kątnicy (wstępnica jest krótka,a kątnica położona nietypowo wysoko).Jelito grube bez zmian organicznych o prawidłowej śluzówce. Jeśli to są zrosty to co mogę zrobić ,a czego nie robić ,żeby zminimalizować bóle? Czy w ogóle jest to możliwe?(wiem,że operacja może zwiększyć zrosty).Jak długo może to trwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Niestety w przypadku zrostów nie ma skutecznego postępowania i leków bezpośrednio leczących ten problem. Jedynie doraźnie stosowanie leków rozkurczowych i prokinetycznych może spowodować zmniejszenie dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi