Gość Agnieszka Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Witam robiłam badania. niepokoją mnie dwa wyniki w krwi. GRAN% mam 27,6, a norma jest od 45 do 80. Oraz LIM% mam 64,3% a norma jest od 15 do 50. taki stan utrzymuje się od sierpnia. Gdy w sierpniu robiłam badania lekarka powiedziała mi że wszystko jest dobrze (bo inne parametry są okej i mieszczą się w normie), że ostatnio wielu ludziom te dwa parametry tak się mieszają. Czy rzeczywiście ?? Co oznaczają te parametry i czy powinnam się martwić ?? proszę o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Jeśli ogólna ilość leukocytów jest prawidłowa to rzeczywiście wyniki nie budzą raczej żadnych podejrzeń. Granulocyty świadczą o zakażeniu głównie bakteriami, a limfocyty wirusami. Jednak jeśli całkowita ilość kwinek białych jest prawidłowa te zakażenia są wykluczone. O dalszym postępowaniu musi decydować lekarz rodzinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 dziękuję bardzo, dzisiaj byłam u lekarza i rzeczywiście mnie uspokoiła Pani Doktor. Zleciła powtórne badania za miesiąc (takie bardziej poszerzone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi