Gość Qc Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam, mam pytanie co to jest kaskada górnego trzonu żołądka i czym różni się przepuklina rozworu przełykowego od cech przepukliny rozworu przełykowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Kaskada żołądka to poszerzenie żołądka z załamaniem tworzącym ostrogę. To załamanie tworzy widoczny próg pomiędzy bliższą i dalszą częścią żołądka. przepuklina rozworu przełykowego - to ostateczne rozpoznanie, w pełni zdiagnozzowane cechy przepuklina rozworu przełykowego - to widoczne objawy przepukliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika39 lat Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam,bardzo proszę o pomoc,od kilku miesięcy męczy mnie pieczenie w żołądku,bo zrobieniu skopii z kontrastem,wyszedł refluks i kaskada żołądka niewyrównująca sie podczas badania,reszta radiologicznie b.z.byłam u gastrologa ,przepisał leki*emanera 40,debretin,essox,powiedział ze u mnie refluks spowodowany jest tą kaskadą ponieważ żołądek bardzo powoli się opróżnia,nigdy nie przejadałam się i nie miałam zgagi,leki niewiele mi pomagają,nie mogę normalnie żyć,piecze mnie żołądek,a jak nie piecze to ściska w mostku,w żołądku czuję balon,czy jest pozycja w której kaskada szybciej się opróżni??czy refluks to faktycznie wina kaskady?bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Remik Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Bardzo chętnie bym Pani coś doradzil ja mam 34 lata od 19 roku życia biore leki typu bioprazol od 2 lat czuje bardzo znaczne pogorszenie te leki przestaly dzialac czuje pieczenie pelnosc nawet kucie pod zebrami zoladek poprostu przestal mi pracować cały czas chodze napompowany. Gastroskopia mialem robiona 7 razy caly czas to samo zapalenie zoladka i dwunastnicy .Tomograf jamy brzusznej bez zmian rtg zoladka zoladek twozy pojedyncza kaskade z zaleganiem dużych ilości płynów. Odwiedzilem kilku gastrologow to samo mówią z tym trzeba nauczyć się żyć. To dlamnie bzdura jak tak można żyć. Przyjmuje leki mesopral 40.debutir.priotyk.debretin.przed snem famogast40 i nic lepiej. Mialem robiona kolanoskopie 2 razy ale nie do konca z przyczyn bolowych jeden z gastrologow zaproponowal żeby ja zrobic ponownie w warunkach szpitalnych pod narkozą napewno się zgodze bo się źle czuję i tak niemozna żyć. Pozdrawiam i życzę dużo sił w walce z tymi dolegliwościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gość Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Stosowanie bioprazolu, omeprazolu skutecznie uzależnia od nich i niszczy żołądek. One nie lecza tylko maskują problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi