Gość ewelina Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Ostatnio wyczułam na wzgórku łonowym guzek nie duży ale kiedy zaczyna mnie boleć to też boli udo i biodro ale nie boli to ciągle tylko co jakiś czas i takie bule mam od długiego czasu tak o 3 może 4 lat co to może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Być może to tłuszczak lub włókniak. Powienien taką zmianę objerzeć lekarz i zadecydować o dalszym postępowaniu (np. wykonaniu usg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewelina Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Witam Mam 18 lat.Od jakiegoś czasu lecze się na drożdzaki(w dzieciństwie brałam za dużo antybotyków,i po kazdym natybiotyku nawraca m sie drożdzyca).kilka dni temu wyczułam na wzgórku łonowym guzekcoś w rodzaju krosty ale nie moge go wycsnac bo okropnie boli gdy próbójetak nie boli zbyt tylko przy dotyku.boje sie ze to moze być umiejscowiony nowotwór.co robić?z jakim lekarzem sie kontaktowć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z dermatologiem. Taki guzek jak opisujesz może wskazywać na zaczopowany gruczoł lojowy w stanie zapalnym, który we wczesnej fazie dojrzewania raczej nie da się wycisnąć. Jeśli samoistnie nie wchłonie się w przeciągu 1-2 tygodni trzeba skonsultować się z dermatologiem. Być może konieczne będzie zastosowanie leków miejscowo np. z dodatkiem antybiotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi