Gość Kaśka Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam Przebyłam miesiąc temu zabieg wycięcia niegroźnego guzka z piersi. Wszystko było ok, lekarz kazał zgłosić się do wyciągnięcia szwów. Więc się zgłosiłam. Lekarz spojrzał na bliznę, powiedział że wszystko jest ok i kazał więcej nie przychodzić. Zrozumiałam, że szwy są rozpuszczalne. Jednak chyba takie nie są. Z *blizny* wystawała jakaś żyłka, zawiązana nie wiem jak, gdyż się nie znam. Postanowiłam ją wyciągnąć. Przecięłam ją, ale jakiś 2 cm-etrowy kawałek został w ranie. Próbowałam go wyciągnąć, ale się nie dało. Teraz rana się zagoiła, a ta szyłka nadal jest w środku. Czy mogę przeciąć ranę z drugiej strony i ją wyciągnąć? Czy zostawić? A może iść do lekarza? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Najlepiej pokazać to lekarzowi, jeśli samemu nie uda się jej usunąć np. pęsetką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaśka Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 A co jeśli szwy nie zostaną wyciągnięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Lekarz na pewno je usunie proszę się nie denerwować. Czasami takie szwy pozostają w bliźnie i także nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beata Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 ludzie gdzie wy te operacje robicie ze wam szwow zapominaj wyciagac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krystyna Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Kochani - ja mam wyciągnięte szwy tydzień temu.Jednak przy zmianie opatrunku zauważyłam ,że jeden pozostał.Może na pamiątkę.Jutro idę do zabiegowego -może wyciągną.Jestem w stresie.Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 witam mam pytanie mojemu mężowi po operacji kręgosłupa zostawiono w szyi kilka szwów nie rozpuszczalnych blizna na szyi ładnie się zagoiła natomiast widać głębiej pod skórą że tam są i czasami mąż odczuwa kłucie w środku czy jest to błąd medyczny?i czy można zażądać odszkodowania zadośćuczynienie przez lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi