Gość agnieszka Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam, mam pytanie dotyczące węzła chłonnego w pachwinie. Dwa lata temu będąc w ciąży miałam powiększony (ziarno grochu) węzeł chłonny. Od tamtej pory (2 lata) dalej mnie czasami boli (najbardziej przy miesiączce) aczkolwiek nie jest on wyczuwalny już. Czy powinnam się czegoś obawiać ? Niedawno robiłam badania krwi i wyszły dobrze, wspomnę również że w pachach też mam powiększone węzły (tak gdzieś od dwóch lat). Lekarka która robiła usg stwierdziła że wszystko jest okej. Czy nie muszę się faktycznie przejmować tymi węzłami?? proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Można za około 2 tyg. powtórzyć morfologię z pełnym rozmazem krwi, OB, CRP. Jeśli lekarz zadecyduje to również można wykonać biopsję jednego z węzłów chłonnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi