Gość Mietek Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam mam 20 lat. Przeszedłem dwa zabiegi związane z tym problemem, laparoskopie na żylaki powrózka oraz usunięcie wodniaka lewego jądra. Po zabiegach od jakiś kilku lat odczuwam bóle kręgosłupa i brzucha. Gdy sam się badam i naciskam na jądro ból kręgosłupa się zwiększa, a w brzuchu mam uczucie skurczu. Bólowi towarzyszy również kwaśny smak w ustach, brak apetytu i ciągłe pragnienie, co zdjagnozowano jako problemy z nerkami aczkolwiek konkretnej przyczyny lekarz nie był w stanie podać. Również po bieganiu pojawiają się te same bóle:jądra, kręgosłup i brzuch. Gdy ból brzucha nie ustaje dostaje rozwolnienia. Często czuje duze napięcie w okolicach brzucha jakby ciężkość. Robiłem już wiele badań min Usg jamy brzusznej, jąder, wszelkie badania krwi i moczu obecnie skierowano mnie na gastroskopie. Temu wszystkiemu towarzyszy osłabienie a brak apetytu powoduje, że chudne z dna na dzień. Przy odchylaniu się do tyłu lub napinaniu czuję ból rozchodzodzący sie od pępka w dół jakby po nitce. Objawy te pojawiają sie co jakiś czas lecz nie jestem w stanie podać z czym są związane Urolog powiedział mi, że może być to przepuklina pachwinowa, natomiast lekarz pierwszego kontaktu o bólach brzucha powiedział że również możę to być przepuklina, która podrażnia jelito. Proszę o pomoc gdyż mam już dośćchodzenia po lekarzach, które wiąże sie ze wstydem i ciagle tylko słysze badania nic nie wykazały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Tak, to może być przepuklina, którą powinien potwierdzić/wykluczyć chirurg. Oczywiście dolegliwości wymagają dalszej diagnostyki w kierunku np. cukrzycy, zaburzeń ze strony nerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mietek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Badania nie wykazały cukrzycy ani problemów z nerkami. W jaki sposób można wykryć przepuklinę czy powiniennem się skonsultować z urologiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Przepuklinę można wykryć zwykłym badaniem ręką przez fachowca czyli chirurga. Trzeba do niego zwrócić się w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mietek Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Chciałbym wiedzieć jeszcze czy skrzywienia odcinka lędzwiowego może powodowac ucisk na nerwy i tym powodować ból pachwiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Duże skrzywienie lub zwyrodnienie kręgosłupa lędźwiowego może powodować ucisk na nerwy zaopatrujące skórę pachwiny i w rezultacie ból. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi