Gość PIN Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam serdecznie. Od paru miesieicy mam powiekszone wezły chlonne z lewej strony czyji (dwa guzki). Ostatnio poszedlem na usg tych wezlow i radiolog powiedzial mi ze rzeczywiscie sa powiekszone ale odczynowo jak to nazwal. Pare dni temu zauwazylem ze mam kulke wielkosci groszku pod pacha. Poszedlem z tym do rodzinnego i ten dal mie skierowanie do laryngologa. Laryngolog nadusil mi pare razy na migdala i powiedzial ze wylatuje z niego ropa. I przepisal antybiotyk. ( 7 dni brania) Dzis jestem drugi dzien po braniu antybiotyku i zaden z wezlow chlonnych sie nie zmniejszych... czy to za wczesniej na zemniejszenie juz teraz? Moje objawy choroby to kaszel przy probie ziewania czy wziecia glebszego oddechu. i suchosc w gardle podczas snu. Dodam ze mam refluks i ostatnio jego objawy mi sie nasilily.(sporo ostatnio przytylem-jakies 13 kg) moze to przez to? Jak długo trzeba czekac az wezly sie zmniejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Węzły chłonne mogą wrócić do prawidłowego rozmiaru nawet po 2-3 tyg. po zakończonym leczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asia Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 ja tez mam wezły powiekszone i podzuchwowe i na szyji poszłam to lekarza rodzinnego bo jednak troche mnie martwia te wezły mam je kolo roku czasu a ten powiedział ze one rok to minimalnie sie utrzymuja :/ nie wiem o co w tym chodzi :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewka Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 I jak i Was z tymi węzłami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi