Gość Łukasz Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zrobiłem badania krwi na obecnośc Chlamydii Trachomatis i o to wynik: Chlamydia Trachomatis IgG 3.9 ujemny: *16,0 wątpliwy: 16-22 dodatni: *22 Chlamydia Trachomatis IgM 0.1 Ujemny: *0,8 wątpliwy: 08,-1,1 dodatni: *1,1 I moje pytanie brzmi: czy jestem zdrowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Tak, nie stwierdza się przebytego ani aktualnego zakażenia Chlamydią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paula Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 witam moje wyniki* chlamydia trachomatis IgG 43 IgM ujemny czy to oznacza ze mam chlamydie* od poltora roku mam stany podgoraczkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 To może oznaczać przebyte zakażenie nie zaś aktywne. Wynik proszę skonsultować z ginekologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam serdecznie, moje wyniki wyglądają trochę innaczej, i w żaden sposób nie mogę ich zinterpretowć, dlatego też proszę o pomoc. chlamydia trachomatis 6 *60 ujemny *=60 do * 80 wątpliwy *= 80 dodatni Czułość 88,03% Specyficzność 98,37% PPV dodatnia wartość predykcyjna 89,57% NPV ujemna wartość predykcyjna 98,12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Junior Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Witam,moje wyniki: chlamydia trachomatis 0,15 norma UJ*0,8 DOD *1.1 CMV IgM 0,23 UJ *0,7 DOD *0,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matylda Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Chlamydia trachomatis ( z krwi) Przeciwciała w kl IgG 16,74 wynik ujemny -poniżej 16 wynik niejednoznaczny 16-21,9 wynik dodatni powyżej 21,90 Co to znaczy proszę o interpretacje tego wyniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ola Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 czy ktoś wie gdzie w Poznaniu można zrobic badanie na chlamydie? dzieki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MS Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Jest mnóstwo miejsc w Poznaniu gdzie można zrobić badanie i różne metody, najtaniej i najpewniej w Poznaniu na ul wieniawskiego 3, koszt 130 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Prosze o pomoc w rozszyfrowaniu wyników na chlamydię trachomatis: IgG 24,8 u/ml (* 16,0 - ujemny, 16,0 - 22,0 - wątpliwy, * 22,0 - dodatni)* IgM 11,4 U/ml (*9,0 - ujemny, 9,0 - 11,0 - wątpliwy, * 11,0 - dodatni) Takie wyniki sugerują wg mnie zakażenie. Pytanie drugie: Kiedy mogło dojśc do zakażenia? Ile czasu przed zrobieniem tych wyników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Dzisiaj rozmawialem z pania pracujaca w laboratorium w Szczecinie i powiedziala ze moge sobie podetrzec tylek badaniami ze krwi w kierunku chlamydia metoda Elisa poniewaz sa malomiarodajne czesto wyniki wychodza ujemne albo zaklamane.Jesli sie badac to tylko metoda PCR real time(wymaz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtek Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 CHLAMYDIA TRACHOMATIS ICD-9 573 )1 wynik przeciwciała w kl.igG 66,29 wynik ujemny ponizej 16 wynik niejednoznaczny 16-21,0 wynik dodatnipowyzej 21,0 CHLAMYDIA TRACHOMATIS ICD-9 571)3 wynik 0,41 przeciwciała w kl.IgM wynik ujemny ponizej 0,8 wynik niejednoznaczny 0,8-1,1 wynik dodatni ponizej 1,1 prosze o analize tych wynikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kachna Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 A jak sie objawia chlamydia w miejscach intymnych??? Na razie biore lacibios femina, podmywam sie naparem ziolowym, clotrimazolum nie pomaga. A sluz wlasnie taki dziwny :((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Martyś Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Ja miałam upławy podbarwione krwią i pieczenie przy siusianiu. Dostałam do leczenia antybiotyki i też ten probiotyk Lacibios Femina co Ty piszesz. Tylko ważne żeby partner też był leczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Max Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Proszę o pomoc w odczytaniu wyniku: Chlamydia pneumoniae: IgG-72,85 RU/ml IgM-0,07 ratio IgA-0,55 ratio Chlamydia trachomatis: IgG-2,26 RU/ml IgM-0,10 ratio IgA-0,10 ratio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Proszę o pomoc w odczytaniu wyników: Chlamydia trachomatis Przeciwciała w kl. IgM 0,23 RATIO- to mój wynik wynik ujemny: poniżej 0,8 wynik niejednoznaczny: 0,8 - 1,1 wynik dodatni: powyżej 1,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi