Gość Jolanta Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Odebrałam dzisiaj wynik z biopsji, lekarz dopiero będzie po nowym roku, więc nie wiem co mi dolega.Opis makroskopowy:g.2.30-guz. Rozpoznanie mikroskopowe:Fragmenty tkanki włóknistej, komórki nabłonkowe.Dgn.Zmiana łagodna( fibrosclerosis, adenosis) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 To zmiana łagodna gruczolakowata, stwardnienie włókniste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jolanta Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Dziękuję za bardzo szybką odpowiedz. Proszę mi jeszcze odpowiedzieć czy taką zmianę usuwa się chirurgicznie, czy farmakologicznie, a może nie wymaga to leczenia. Z góry dziękuję i życzę przyjemnego wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Taką zmianę można obserwować. Jeśli jednak jest duża, powiększa się lub daje dolegliwości jedynym skutecznym sposobem leczenia jest jej usunięcie zabiegowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi