Gość Michał Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Badanie USG wykazało,że mam płyn w obu częściach moszny. Lekarz prowadzący poinformował mnie,że najprawdopodobniej jest to wodniak jąder.Mam małe jądra. Czy przez wodniaka może dojść do ich zaniku??Czy mozna hormonalnie i bez skutków ubocznych powiększyć jądra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Jeśli to rzeczywiście wodniak jąder to jedynym skutecznym sposobem leczenia jest operacja. W przypadku długo utrzymującego się wodniaka może dojść do zaniku jąder. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z urologiem. On zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi