Gość Julia Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam Miesiąc temu urodziłam przez cesarskie cięcie. Między czasie miałam małe problemy z raną zewnętrzna-otóż po ok.2 tyg. zaczęła mi rana ropieć, ale zaleczyłam ją maścią z antybiotykiem przepisana przez lekarza. Teraz z koleji od 4 dni boli mnie dość mocno szew wewnętrzny wyczuwalny pod skóra który znajduję sie jakby centymetr powyżej blizny zewnętrznej. Boli mnie tylko z lewej strony. Miejsce to jest bardzo tkliwe przy dotyku i podczas wykonywania jakiś skrętów itp. czynności związanych z normalnym funkcjonowaniem. W miejscu bolesności wyczuwam zgrubienie które jakby się powiększało. Nie gorączkuje. Chciałabym zaznaczyć, że od czasu porodu oszczędzam się nie dzwigam nic oprócz maluszka więc to nie powinna byc przepuklina. Czytałam coś o endometriozie na ranach po cesarce ale czy ujawniłaby się ona tak szybko? Bardzo proszę o odpowiedź co robić i co to może być? Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 25 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Raczej jest to zbyt krótki okres objawienia się endometriozy. To może być niewielki krwiak, stan zapalny lub prawidłowa reakcja na zajdujące się szwy wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wenus Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 ja mialam to samo. to jest endometrioza mialam takie same obiawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi