Gość Tadeusz Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Dwa miesiące temu miałem zoperowaną przepuklinę pachwinową po prawej stronie.Operacja i gojenie cięcia przebiegło wspaniale. Ale... zaraz po operacji zauważyłem, że prawe jądro o ok. połowę *długości* jądra jest obniżone względem lewego i przechylone. Przedtem miałem lewe jądro nieznacznie niżej, co jest normą. Nic mnie nie boli samoistnie, ale podczas stosunków odczuwam pewien dyskomfort w tym, prawym jądrze. Mógłbym się udać do chirurga, który mnie operował, ale to mój znajomy i trochę się krępuję, że nie daj Boże, coś mu się nie udało. Uprzejmie proszę o skomentowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 To normalna sytuacja po plastyce przepukliny pachwinowej. W czasie zabiegu preparuje się powózek nasienny. W czasie preparowania powózka z którego wybiera się worek przepuklinowy bardzo często dochodzi do uszkodzenia mięśnia dźwigacza jądra. To normalna sytuacja po takim zabiegu. Z czasem może stan tego mięśnia się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi