Gość Agnieszka Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam. Dzisiaj miałam badanie USG, w wyniku którego lekarz stwierdził *w prawym płacie wątroby zmiana o nieco podwyższonej echogeniczności 2,3cm z widocznym obwodowym unaczynieniem - do dalszej diagnostyki (TK)*. Jednocześnie powiedział, że nie jest to naczyniak, to rozpoznaje z całą stanowczością. Jednak czytając Wasze forum spotkałam się ze stwierdzeniem lekarza, że właśnie tylko torbiele wątroby można jednoznacznie rozpoznać badaniem USG a nie naczyniaka. Kto ma rację, bo powiem szczerze martwię się. Dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam. A przede wszystkim Wesołych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Należy wykonać ct jamy brzusznej (badanie dokładniejsze). W zasadzie doświadczone oko może zróżnicować torbiel od naczyniaka. Torbiele są zwykle dobrze widoczne w badaniu usg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JOla Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam, mam pytanie, u mojej mamy wykryto w prawym płacie wątroby naczyniaki jeden ma 13 mm a dwa pozostale poniżej 1 cm. Jaki jest % stwierdzenia przez bad. USG ze to właśnie jest naczyniak, a nie coś innego ? czy lekarz może być na 100% pewien swojej diagnozy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi