Gość Anna Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 5 miesięcy temu urodziłam 2 dziecko, w tym czasie 2 razy miałam ślady świeżej krwi na papierze po oddaniu stolca ale w niewielkiej ilości. Ostatnio dokładniej przyjrzałam się okolicy odbytu i zauważyłam że rozchylając go trochę pod skórą zebrała się krew prawie na około odbytu. Wygląda to jak wielka ciemna plama z której jakby ją przebić wyleci cała krew. Przy dotknięciu w ogóle nie boli.Jednak bardzo mnie to zaniepokoiło ponieważ niedługo czeka mnie wyjazd za granice kraju a nie wiem co to jest i czy nie będzie wymagało dłuższego leczenia.Czy od razu kierować się z tym do chirurga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Trzeba w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem. Prawdopodobnie to żylaki odbytu w fazie wykrzepiana. Chirurg po badaniu zdiagnozuje problem i zaleci odpowiednie postępowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Zobacz choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi