Gość arturkonopa Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Witam mam pytanie.. mam zdiagnozowany refluks od 7 lat. raz jest lepiej raz gorzej. Czy refluks to takze odbijanie i zwracanie w tym czasie resztek zjedzonego przed chwila jedzenia?Bo ja tak mam... i jak mi sie zwroci to jedzenia to wogole nie czuje kwasu w przełyku, tylko jest to jedzenie. Co to oznacza? Potrafie czasem sam zwrtocic jaka czesc np jablka czy marchewki czasem calkiem sporą. Bo czytalem ze refluks to odbijanie trescia kwasna a moja nie jest kwasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Tak może być, że przy refluksie żołądkowo-przełykowym dochodzi do zwracania pokarmów, nie trzeba w tym czasie odczuwać nawet kwaśnej treści. Może to jednak także świadczyć o zwężeniu końcowego odcinka przełyku. Trzeba by wykonać kontrolne badanie gastroskopowe, aby uściślić diagnozę. O wszystkim musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi