Gość Danuta z Krakowa Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam, tydzień temu miałam operację usunięcia ciąży pozamacicznej. Wokół cięcia mam dużą opuchliznę i krwiaki. Powyżej cięcia mam duże zgrubienie, jest ono bardzo twarde i skóra na nim nieczuła na dotyk. Proszę o informację, czy takie zgrubienie po operacji jest normalne, czy powinnam zgłosić się do lekarza. Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Na pewno musisz zgłosić się do lekarza. Może to krwiak, który będzie wymagał ewakuacji (nakłucia i opróżnienia0. Obecnie zalecałbym Ci okłady z Rivanolu 2,3 razy dziennie oraz smarowanie żelami lub maściami z heparyną (np.Lioton 1000). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi