Gość Magda Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Przełyk prawidłowy we wpuście nadrzerka 5 mm. Żołądek - bł śl dna, trzonu i antrum gfładka, obecna treść żółciowa. Odźwiernik drożny. opuszka i dalsza czXII-cy bz. stosuje controlog 40 1x dz przed snem nadal mam uczucie kawasu i brak apetytu. Czy z tego można się wyleczyć - mam 32 lata i borykam się z tym problemem kilka lat. jest to strasznie męczące dla mnie i otoczenia wciąż żołądek, złe samopoczucie itp Rozpoznanie Reflux biliaris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Trzeba jeszcze w tej sprawie skonsultować się z gastroenterologiem. Może trzeba zmodyfikować jeszcze leczenie, aby przyniosło pożądane efekty (np. Controloc 40 2x1 oraz dodatkowo leki prokinetyczne typu Metoclopramid lub Gasprid). Dieta jak w chorobie wrzodowej. O dalszym postępowaniu zadecyduje gastroenterolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi