Gość Kasiula Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam.Jestem 18 miesiecy po porodzie,piersia karmilam okolo 4 miesiecy poniewaz mialam malo mleka przestalam karmic z dnia na dzien tzn.bez podwiazywania piersi itp.Po paru miesiacach zauwazylam ze z obu piersi wydobywa sie wydzielina podobna do siary,bylam u dwoch ginekologow,kazdy z nich powiedzial ze to normalne ze taki stan moze trwac nawet do 2-3 lat po skonczeniu karmienia.W tej chwili wydzielina wydobywa sie z jednej piersi(po mocnym nacisnieciu wylatuje jedna kropla)Ginekolog nadal twierdzi ze to normalne,zeby nie uciskac wiecej piersi.Przed paroma tygodniami zaczelam odczuwac lekki bol w piersi( w tej samej co wydzielina),lekarz stwierdzil ze to bole przed menstruacja choc ja czulam ze to co innego,zbadalam piersi i poczulam w okolicy sutka(pod sutkiem)malego guzka ktory pobolewa przy nacisnieciu,boli mnie tez pod lopatka i odczuwam czasami bole klute w okilicy piersi.Pytalam lekarza czy warto byloby zrobic usg piersi a on stwierdzil ze ma to sens tylko z mamografia a na ta sie kieruje po 35 r.z,ja mam 33 lata wiec co,mam czekac 2 lata?Prosze o odpowiedz co to moze byc,czy to moze byc rak(byl u mnie w rodzinie rak,siostra mojej babci zmarla w wieku 56 lat),po nowym roku mam wizyte u innego ginekologa ale denerwuje sie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Radzę jeszcze w tej sprawie skonsultować się nie tylko z ginekologiem, ale też z chirurgiem. Jeśli wyczuwa sobie Pani guzek w piersi zapewne będzie konieczne wykonanie USG lub mammografii i być może biopsji cienkoigłowej zmiany. O tym wszystkim zadecyduje lekarz po badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasiula Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Bardzo dziekuje za odpowiedz.Jakie jest prawdopodobienstwo ze to nowotwor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Prawdopodobieństwo zawsze jest. Ale skoro żaden z ginekologów nie podejrzewa takiej sytuacji to zapewne nie jest to nowotwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pocahontas Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Witam, Własnie zaooserwowałam podobną sytuację u siebie. Jestem 27 miesięcy po porodzie, karmiłam także około 4 miesięcy, jednak cały czas z obu piersi wydobywa się wydzielina mlekopodobna (bezwonna). Wczoraj dostrzegłam, że w prawej piersi pod sukiem jest zgrubienie, przez które sutek wklesł! Próby masowania nie udrożniły go, choć popłynęło kilka kropel tego płynu. Dziś okolica sutka jest bolesna- zapewne po wczorajszym rozbijaniu zgrubienia. Oczywiście umówię się na wizytę lekarska, ale może Kasiulko napiszesz, co zdiagnozował Twój lekarz. Będę wdzięczna za odpowiedź :) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi