Gość Dorota Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zauważyłam czerwono-fioletowe uwypuklenie w okolicy pachwiny, ostatnio zmalało do 10mm i zaczęła łuszczyć się na nim skóra, jednak teraz wyczuwam twardy guzek, wydaje mi się, że jest podłużny ok 20 mm już nie tylko w tym czerwonym miejscu, ale także pod normalną zdrową skórą.nie boli, mam 22 lata, wcześniej pojawiały się na łonie tylko uwypuklenia miękkie fioletowe, które po kilku dniach pękały, wyciekała z nich krew z ropą, następnie goiły się i znikały, ten guzek niestety nie znika.co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Być może to jakiś zropiały węzeł chłonny. Radzę w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem ogólnym. Takie zmiany mogą wymagać leczenia miejscowego jak i ogólnego (np. antybiotykoterapia). O wszystkim zadecyduje chirurg po badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ola Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 ja nazywam się Ola i mam 16 lat i wyczaiłam guzek w okolicach łona, nie poszłam z tym do lekarza bo potem przeszło a potem znowu się pojawił, gdy przyciskałam na niego bardzo bolało teraz mam i ten guzek i na nim czerwoną kropke i z niej wychodzi krew bardzo mnie boli, co to może być? odczekać troche i iść do lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krisss Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Witam , mam 18 lat i od jakiś trzech dni mam guzka jest czerwony bolący i dosyć duży i widoczny, a jak próbowałem go wycisnąć to i tak się nie dało a boli mnie do tej pory . znajduje się bliżej pasa i przy chodzeniu boli od ocierania . proszę o pomoc , z góry dziękuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi