Gość Kamil Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Od ok. 10 lat (moze troche mniej lub wiecej) mam po czesci zdeformowane czolo powyzej oczu. Tak jakby mi tam cos wyroslo... Jest to jednak tylko kosc, ktora pod wplywem *czegos* musiala sie zdeformowac...To miejsce w ogole mnie nie boli i nigdy nie bolalo... Niestety urody mi to nie dodaje *)Czy mysliscie ze to moze byc to? (zdjecia czola zalaczam ponizej. Ogolnie nie wygladam, tak zle ale zdjecia specjalnie zrobilem pod odpowiednim katem zeby ta deformacja byla widoczna :)). Czy da się to w jakiś sposób zniwelować. Tu jest prawidłowy link-http://images.google.com/imgres?imgurl=http://pl.fotoalbum.eu/images1/200812/73473/234336/00000001.jpg&imgrefurl=http://commed.pl/deformacja-czola-zatoki-sluzowiak-vt21907.html& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Link nieaktywny. Najlepiej jeśli to jest rzeczywiście deformacja kości czołowej czaszki w tej sprawie skonsultować się z neurochirurgiem. On po badaniu zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Martin Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Hi. Mam podobny problem i widze ze ciezko znalezc cokolwiek na ten temat w necie (znam angielski i na anglojezycznych stronach sparawa ma sie podobnie). Mysle ze powinnismy sie razem skontaktowac i wymyslic cos razem. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tyt Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 masz pewnie plagiocefalie ułożeniową. przejedź sie ręką po potylicy i sprawdź czy nie jest lekko spłaszczona po tej stronie gdzie masz to uwypuklenie na czole. Chirurgia plastyczna w Polanicy Zdroj. Tam spróbuj pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz Opublikowano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Hej, Panie Kamilu mam coś podobnego robiono mi badania na akromegalię - wykluczona, czy może Pan podac swojego prywatnego meila? Będe wdzięczny za jakąkolwiek pomoc/informację. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karol Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Witam, przepraszam, że odświeżam stary temat ale mam identyczne objawy jak panowie, czy wiecie już może co to może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lena Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Witam, mam coś podobnego sądząc po opisie. Obrazu jednak nie mogę zobaczyć. Czy wiecie już co to jest? co z tym zrobić? są jakieś sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Witam, tez mam podobny problem. Napiszcie do mnie tomek3333@onet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ja też tak mam. Co z tymi zatokami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karol Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Mam pytanie do osób z tymi przypadlosciami. Czy ktoś może pływał albo palił papierosy? Albo to i to? Czytałem że zatoki rozsadza np sportowcom albo palaczom i wtedy pojawia się sluzowiak. Niezbyt mnie to cieszy. Może ktoś coś wie. Wklejam swój mail. Napiszcie proszę biiist16@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Camillo Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Mam podobny problem na swoim czole. Bardzo deformuje to profil głowy, co wygląda paskudnie, a łeb wygląda jak kopnięty czopek. Bardzo to wzbudza kompleksy, a do tego jeszcze mam długi nos i tym bardziej to się odznacza. Potrzebuję pomocy, ale problem również tkwi w pieniądzach, a zapewne zabieg lub operacja nie jest tania. Czytałem kiedyś, że takowe objawy są podyktowane powiększeniem się zatok i zapaleniem zatok. Wrażliwe zatoki często chorują i się powiększają, co sprawiło, że czaszka czoła zaczęła się rozwijać wedle wielkości narządów pod czaszką i nie zwalczyło to problemu zarazem. Proszę o odpowiedź i pomoc wobec tego, jak temu problemowi zaradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi