Gość Dorota Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Odczuwam bóle po prawej stronie.tak jakby coś tam siedziało,gniecie i kłuje.Byłam u lekarza zrobiłam alat i aspat,są w normie.Lekarz zbadał mnie i przepisał lek ipp 20,oraz nospę.Trochę się uspokoiło,boli mnie po jedzeniu.Lek został przepisany na bakterię -wrzody w żołądku,refluks.gastroskopii nie robiłam,dodam iz w 2006r,przeszłam wirusowe zapalenie typu c,pokonałam wirusa,ale nie przestrzegam diety,jem wszystko i wtedy boli.A może to jest jelito drażliwe,co to może być panie doktorze?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Aby mieć 100% pewność rozpoznania najlepiej wykonać gastroskopię. W Pani przypadku przyczyną może być choroba wrzodowa, dodatkowo radzę wykonać usg jamy brzusznej (jeśli ostatnie wykonane było dawno), aby wykluczyć jeszcze zmiany w wątrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi