Gość ANNA Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Mam 34 lata . Zabieg miałam 4 -12-2009 po którym były okropne bóle, 16 -12-2009 zrobiłam usg jamy brzusznej i w opisie jest * w okolicy wnęki wątroby w loży pęcherzyka żółciowego wydziela się hypoechogeniczny obszar o wym*24x16x14mm. Nadal mnie boli . Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 To normalne, że taką strukturę znaleziono w USG tak wcześnie po zabiegu. To może być nawet drobny (bo nie jest duży) krwiak w loży po pęcherzyku, normalna rzecz po takim zabiegu. Bóle mogą być spowodowane podrażnieniem przepony i nerwu przeponowego z uwagi na ucisk gazu w czasie zabiegu na te struktury. Wywołuje to duże bóle ustępujące powoli w przeciągu około 2 tygodni. Trzeba zażywać leki według wskazań lekarskich (przeciwbólowe) i cierpliwie czekać na ustąpienie dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ANNA Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Dziękuję bardzo za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi