Gość TOMASZ Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 jestem po obustronnej przepuchlinie jedna mialem w dziecinstwie a druga mialem 3 lata temu i ta ostatnia mi sie odnowila .jakie sa zagrozenia z powodu przepuchliny czym grozi czy moge z nia zwlekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Podstawowym sposobem leczenia przepukliny jest operacyjne jej usunięcie. Niestety powikłaniem nieleczonej przepukliny może być jej uwięźnięcie co wywołuje niedrożność jelit z całymi jej konsekwencjami. Można zoperować przepuklinę w trybie planowym, ale należy to zrobić, a nie czekać aż znacznie powiększy się czy też dojdzie do powikłań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bobo Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 moj maz ma juz 10 lat takie duze jajo w pachfinie o lekarzu nie chce slyszec , jajo sie powieksza .niekiedy jak sie polozy to jajo wcisnie do srodka ale pozniej jak duzo chodzi to znowu to cos wyjdzie prosze bardzo o odpowiedz bo sie niepokoje i musze cos zadzialac z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bolek Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Ja mam też obustronne. Jak długo mogę czekać z zabiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zdzisiek Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Czy płukanie pęcherza mogło spowodować przepuklinę ? Jak długo czekać z zabiegiem,czy on jest bolesny w okresie pooperacyjnym i bezpieczny ? Czy można operować dwie naraz. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi