Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Częste oddawanie moczu

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam-od jakiś 2-3 tygodni bardzo często oddaję mocz(w nocy nawet po 3-4 razy).nie mam pojęcia co się dzieje.od tego czasu odczuwam również ból w okolicy krzyża,czy to może być ból nerek?zażywam urinal na drogi moczowe ale niewiele mi to pomaga-co to może być,zapalenie dróg moczowych czy coś innego?mieszkam w UK i wolałabym nie iść do lekarza bo pewnie każe mi jeść paracetamol i powie że to nic takiego-a jest to naprawdę uciążliwe i bolesne(szczególnie ból pleców) .bardzo proszę o jakąś radę-pozdrawiam

To oczywiście może być zapalenie układu moczowego - być może pęcherza moczowego jak i nerek. Trzeba włączyć odpowienie leczenie w tym stanie i być może wykonać badanie ogólne moczu (może także USG). O wszystkim musi zadecydować lekarz po badaniu. Na pewno ten stan wymaga pilnego leczenia.

Dzień dobry Moim problemem jest częste oddawanie moczu i trwa on już kilka lat. Bardzo dbam o zdrowie, dlatego wykluczam przeziębienie pęcherza, tym bardziej że przy oddawaniu moczu nie odczuwam żadnego dyskomfortu w postaci bólu, pieczenia itp. Robiłam badania moczu, jednak niczego nie wykryto. W ciągu dnia chodzę do toalety mniej więcej co 1-2h. Po wypiciu szklanki wody, herbaty itd. prawie natychmiast odczuwam potrzebę pójścia do toalety. Tak jakby wypity przeze mnie płyn prawie natychmiast przelatywał przez moje ciało. Dziennie przyjmuję standardową ilość płynów. Jestem bardzo ostrożna podczas korzystania z toalet publicznych. Uprzejmie proszę o poradę w tej sprawie.