Gość Łukasz Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Od kilku dni odczuwam silny ból okolicy odbytu. Ból jest ciągły, odczuwam go na zewnątrz i tak jakby promieniował do kości ogonowej. Nie zauważyłem żadnych zmian ani krwawień. Ból utrudnia, wręcz uniemożliwia siedzenie. Czopki i maści doodbytnicze (Hemorectal, Procto-Glyvenol) nie pomagają. Krótkotrwałą ulgę przynoszą środki przeciwbólowe. Mam 30 lat i nigdy nie miałem podobnych problemów. Co to może być? Do jakiego specjalisty się udać, bo w mojej miejscowości nie ma proktologa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Najlepiej udać się do proktologa lub chirurga ogólnego. Bez badania trudno podać przyczynę dolegliwości. To mogą być hemoroidy, ewentualnie ropień okołoodbytniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Najlepiej na początku najlepiej w tej sprawie skonsultować się z chirurgiem. Aby zastosować odpowiednie leczenie trzeba stwierdzić dokładnie co należy leczyć, zdiagnozować chorobę. Jeśli problem nie jest związany z odbytem, być może to problem neurologiczny (związany z patologią w zakresie nerwów unerwiających ta okolicę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 patrz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Rak_j%C4%85dra http://www.choroby.senior.pl/158,0,Nowotwor-jadra,5369.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariola Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Ja po porodzie nabawiłam się hemoroidów, ze 3 były jak małe flaki i 1 mały i twardy najbardziej bolesny. Czytałam non stop i stosowałam coraz to inne środki: procto-hemolan, Aesculan, Hemorol czopki, Czopki propolisowe... 1 z żylaków pewnego dnia mi pękł, bo się trochę polało krwi i od tamtej pory z tej strony przestało mnie boleć przy wypróżnianiu. Nadal jednak bolał ten twardy nie tylko podczas ceremonii, ale potrafił pół nocy się odzywać, bolał i pulsował. W końcu wczoraj przeczytałam, że hemoroidy to nie tylko żylaki, które przeważnie nie bolą, ale też i guzki, które mogą dać popalić. Znalazłam - EMORECT żel - zbawca, chłodzi i jest przeciwbólowy. Nie wiem jeszcze czy zlikwiduje mi ten guzek, ale ważne, że nie boli! Może u Ciebie też jest tak mały guzek (bo on jest wewnątrz, trzeba się naprężyć, żeby go wyczuć pod palcem). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość colinsQ Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 ok !!! dziekoi za porade bo ja juz walcze 3 miesiąc byłem u proktologa badanie wyszło bez zmian i boli jakk siedze i niewiem jak z tym sobie poradzic .Jedynie jak siedze w cieplej wodzie to czuje ulge . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olololo7 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Na pewno będziesz zadowolony z kuracji z zastosowaniem preparatu Proctolact. Wprawdzie efekty nie są natychmiastowe ale utrzymują się bardzo długo. Najlepiej poczytaj o właściwościach preparatu na stronie pod adresem www.proctolact.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi