Gość Michalina Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Dzień dobry! 10 marca 2010r. będę miała operację żylaków odbytu metodą tradycyjną. Niestety obawiam się, że akurat na te dni przypadnie mi okres. Czy muszę przesunąć termin operacji? Czy jest jakaś możliwość wyregulowania okresu, przesunięcia go, bez potrzeby przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych? Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Najlepiej przesunąć termin w dogodny okres, aby w momencie zabiegu nie występowało krwawienie miesiączkowe. Nie da się tego uregulować w żaden sposób bez farmakoterapii hormonalnej (np. środków antykoncepcyjnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marysia Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Też miałam taka samą sytuację. Zadzwoniłam do chirurga, który miał mnie operować i udało się przesunąć termin o 4 dni. Podczas okresu nie operuje się żylaków odbytu. Ze względu na to, że to krótkie zabiegi (około 30 minut), nie jest takim problemem (zazwyczaj!) wciśnięcie w inny termin. A mi zabronił lekarz przyjmować tabletek antykoncepcyjnych przed zabiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andzia Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Ja miałam zabieg w trakcie miesiączki i nie było żadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi