Gość natalia Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Mam pytanie byłam na usg jamy brzusznej lekarz w opisie napisał Watroba powiekszona o zaokraglonych brzegach i stłuszczonym miązszu. pecherzyk żólciowy o nieznacznie pogrubialych sciankach w okolicy dna widoczne są w pęcherzykach niewielkie kamienie co to oznacza czy da sie to wyleczyć jakimis lekami czy operacyjnie? i co mnie czeka bo bardzo sie boje i prosze o szczera odpowiedż*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Jeśli ma Pani objawy związane z kamica pęcherzykową (pogrubiała ściana może świadczyć o stanie zapalnym) to jedynie skutecznym sposobem leczenia jest operacyjne usunięcie pęcherzyka żółciowego wraz z kamieniami. Stłuszczeniowa wątroba może być leczona odpowiednią dietą oraz lekami pobudzającymi regenerację wątroby. Trzeba w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi